KBO Boxtel organiseert in samenwerking met EMA reizen de volgende dagtocht waaraan ook Essche KBO leden deel kunnen nemen.

DONDERDAG 23 MAART 2023

 

LES MISÉRABLES

DE LEGENDE IS TERUG!

Opstapplaats: Boxtel bij de Ketting- Bosscheweg 74 (tijd volgt na aanmelding)

Vriendschap, vrijheid en liefde. 

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden? Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo.

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons dineradres voor een goed verzorgd drie gangen diner. Na afloop van het diner vervolgen wij onze weg richting Rotterdam. De musical speelt in het Nieuwe Luxor, dit prachtige theater gelegen aan de Erasmus brug en bij de Wilhelminakade heeft haar deuren geopend in 2001. Wij zijn hier ruim op tijd aanwezig zodat u de tijd heeft om uw zitplaats op te zoeken en te gaan genieten van deze musical. Na afloop van de voorstelling staat de touringcar weer klaar om u retour te brengen naar uw opstapplaats.

Een musical die je gezien moet hebben!

U kunt zich voor deze dagtocht aanmelden tot 12 DECEMBER  bij EMA Reizen

Inclusief: busreis- diner – entreeticket musical 1e rang in het Nieuwe Luxor te Rotterdam

De prijs van deze dagtocht bedraagt: € 125,00 p.p.

U kunt zich telefonisch aanmelden bij EMA Reizen: 040-2044145


 

EMA REIZEN ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET 

KBO BOXTEL (ook voor Essche KBO-leden) EEN 8–DAAGSE REIS NAAR:

ITALIË – PREMENO & HET LAGO MAGGIORE

VAN 07 T/M 14 MEI 2023

Italië – Premeno – Piemonte – 8 dagen.

De naam Piemonte betekent letterlijk aan de voet van de bergen. In het noorden grenst Piemonte aan Zwitserland, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije. Qua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden met de hoogste berg van Piemonte de Gran Paradiso met 4061 meter, de Po-vlakte met de grote steden en het heuvelland in het zuidoosten. De geschiedenis van Piemonte begint met de val van het Romeinse Rijk toen de Romeinen zich uit het gebied terugtrokken. Bij de grote volksverhuizing werd het vruchtbare gebied meermaals door rondtrekkende volken geplunderd. Piemonte is één van de rijkste gebieden van Italië. Een aantal van de belangrijkste Italiaanse ondernemingen zijn er gevestigd, zoals autofabrikant Fiat, levensmiddelenfabrikant Ferrero en het elektronicabedrijf Olivetti. Naast deze moderne industrie is ook de plaatselijke landbouw van grote betekenis. Op de Po-vlakte wordt rijst, fruit en groenten verbouwd, in de heuvelgebieden wijn en hazelnoten en in het Aosta-dal worden runderen gehouden. Op toeristisch vlak is er ook het nodige te vinden zoals in het noorden het Lago Maggiore, een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het meer is 60 km lang, tot 10 km breed en maximaal 372 meter diep. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte.  

Premeno

Premeno, ook wel het balkon aan het Lago Maggiore genoemd, ligt op een hoogte van 850 meter. Premeno is een luchtkuuroord met een fantastisch uitzicht op het Lago Maggiore met de Borromeïsche eilanden, en zicht op de toppen van de Monte Rosa. De plaats is verder gekend om zijn historische kern van oude huizen met natuurstenen daken en de fascinerende villa’s met parkachtige tuinen. Voor de wandelaar vindt men hier een keur aan wandelwegen door bosgebieden en langs de historische villa’s.

Hotel Vittoria ✰✰✰+   

U logeert in een uitstekend 3-sterren+ hotel, gelegen in het kleine centrum van Premeno. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, telefoon en tv. Het hotel beschikt verder over een lift, receptie, een gezellige bar, lounge en een sfeervol ingericht restaurant. In de mooie tuin vinden we een uitgebreid terras met verschillende zitjes. ‘s Morgens kunt u genieten van een uitstekend ontbijtbuffet en ‘s avonds van een uitstekend 3-gangen keuzediner. *De reis wordt begeleid door een Nederlandsprekende reisleidster mits aanwezig.  

Vertrekdatum – Reissom:

Zondag 07 mei 

Reissom € 879,– p.p.   

Toeslag 1 – persoonskamer €   70,– p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:                 

 • de verzorging op basis van halfpension, uitstekend ontbijtbuffet en 3-gangen keuzediner, 1 x candlelight diner met drankje

 • alle kamers met bad/douche, wc, telefoon en tv

 • de excursies (inclusief de genoemde entrees)

 • gratis Wi-Fi-begeleiding door een Nederlandssprekende

 • reisleider vanaf dag 2 t/m dag 7*

 • boottocht naar de Borromeïsche eilanden

 • bezoek Borromeïsche eilanden met entree kasteel en tuin 

 • boottocht Ortasee

 • muziekavond met live-muziek 

 • boottocht Comomeer & entree Dom

 • treinrit Centovalli-baan VV

 • diapresentatie met kleine verrassing 

 • het afscheidsdiner

 • alle taxen – calamiteitenfonds – reserveringskosten

 • SGR consumentenbijdrage 

 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering

 • persoonlijke uitgaven

 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees            

Voor informatie van het reisprogramma en /of aanmelding kunt u zich wenden tot:

Mevr. Mary Maas 🕿 0411675807

Mevr. Laura Bekers  🕿 0623975497

Mevr. Fia van de Broek  🕿 0627275666

Mevr. Ans Kuilman 🕿 0411675617        

U kunt zich opgeven vanaf 22 december tot uiterlijk 15 januari 2023.