EMA REIZEN ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET

KBO BOXTEL (ook voor Essche KBO leden) EEN 10–DAAGSE REIS NAAR:

SLOVENIË – SLOVEENSE RIVIÈRA – PORTOROŽ

VAN 15 T/M 24 JUNI 2024

Slovenië – Portorož – 10 dagen.

Slovenië heeft een enorme variatie aan landschappen, in de winter sneeuw met bedekte bergtoppen in het Sloveense Alpengebied, heuvelachtige wijngebieden, het Karstgebied met haar grotten en de kuststreek langs de Adriatische Zee met een mediterraan klimaat. Van 1283-1918 viel Slovenië onder Habsburgse heerschappij, na WO I tot het koninkrijk Joegoslavië. In 1945 werd Slovenië een deelrepubliek van Joegoslavië. Na een referendum werd Slovenië in 1990 tot onafhankelijke staat uitgeroepen. Slovenië is sinds 2004 lid van de EU en de NAVO, heeft ca. 2.000.000 inwoners en is maar 20.000 km² groot. De kuststrook is 46 kilometer lang en grenst in het noorden aan Italië en in het zuiden aan Kroatië. Langs de Adriatische kust liggen drie oude havenplaatsjes, Piran, Izola en Koper. Vooral Piran is de moeite waard om te bezoeken. De hele Adriatische kust, van het schiereiland Istrië tot ver in Dalmatië is eeuwenlang in Venetiaans bezit geweest. Vooral Koper en Piran, dit zijn juweeltjes van gotische bouwkunst met smalle straatjes, Italiaans ogende kerken en koopmanshuizen. Deze plaatsen zullen we zeker bezoeken. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om te relaxen bij het zwembad of aan zee.

Portorož betekent de haven van rozen en is de grootste toeristische badplaats aan de Sloveense Rivièra.  Het ligt slechts 18 kilometer van de Italiaanse grens. De stranden zijn door de mens gemaakt en bezetten zo’n 5 km van de kustlijn. Het meest uitgebreide wellness-aanbod in Europa gaat hand in hand met diverse evenementen, goed onderhouden stranden, uitstekende hotels met restaurants en bars aan de zee. De kerk Marie delle Rose is gewijd aan de beschermheilige van de stad Portorož  en is als kuuroord al sinds de 13e eeuw bekend. De Benedictijner uit het Sint Laurentius klooster verzorgde hun gasten indertijd met zeewater, zoutoplossing, algen en modder wat een helende werking bezat voor tuberculose- en reumapatiënten. Op de heuveltop vinden we de ruïnes van het in de 15e eeuw gebouwde klooster, de ruïnes van de klokkentoren zijn het beste intact gebleven. In het mooie centrum vinden we leuke winkels en restaurant met gezellige terrassen. 

Hotel Histrion

Ons totaal in 2020 gerenoveerde hotel ligt in het St. Bernardin Resort dat zijn naam dankt aan het voormalige klooster St. Bernardin. Het resort bestaat uit een aantal hotels, verschillende restaurants, tavernes, ijssalons en barretjes met terrassen, winkels en een jachthaven. Alles is zeer fraai aangelegd met mooie wandel- en fietspaden. Ook is er een schitterende wandelpromenade tussen Piran en Portorož, deze mooie plaatsen liggen op korte afstand van ons hotel. Het hotel ligt direct aan zee en de jachthaven. Alle gerenoveerde kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, telefoon, TV, radio, minibar, safe, airconditioning en beschikken over een balkon. Het hotel beschikt verder over een receptie met lounge, winkeltje, liften, bar met leuke zitjes, binnenzwembaden, zonnegedeelte direct aan zee en een wellness- center. Verder heeft u vrije toegang tot het gerenoveerde zwembad Termaris met verwarmd zeewater. In één van de restaurants worden de uitstekende maaltijden verzorgd met zowel ’s morgens als ’s avonds zeer uitgebreide buffetten.

Vertrekdatum – reissom:

 Zondag                                             15 juni

 Reissom                                             € 1097,– p.p.

Toeslag 1-persoonskamer                €   195,– p.p. (maximaal 14 kamers)

Toeslag kamer met zeezicht           €     70,– per kamer

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem, panoramacamera, toilet, en airco

 • de verzorging op basis van halfpension, uitgebreide buffetten met nationale en internationale gerechten

 • gerenoveerde kamers met bad/douche, wc, föhn, telefoon, TV, radio, minibar, safe, airco en een balkon

 • gratis gebruik van zwembad en strandbad

 • gratis Wi-Fi

 • de excursies (inclusief alle genoemde entrees)

 • welkomstdrankje

 • Nederlands sprekende gids op dag 4, 7 en 8

 • gratis vervoer met shuttlebusjes op dag 5 (mits nog gratis in 2024)

 • boottocht met wijn of fris op dag 6

 • het afscheidsdiner

 • alle taxen – calamiteitenfonds

 • reserveringskosten – SGR consumentenbijdrage

 • de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider                           

 Niet bij de reissom inbegrepen:

 • annulerings- en/of reisverzekering

 • persoonlijke uitgaven

 • niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees voor excursieprogramma z.o.z.

 Voor informatie en /of aanmelding kunt u zich wenden tot:

 Mevr. Mary Maas                        Mevr. Laura Bekers                       

 ( 675807                                    ( 0623975497

 Mevr. Fia van de Broek              Mevr. Ans Kuilman

( 0627275666                             ( 675617            

 

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 01 februari 2024.