Rijbewijskeuring voor 70-plussers

Na je zeventigste verjaardag is voor het verlengen van uw rijbewijs een verklaring nodig van een arts (= een andere arts dan uw huisarts).

Er zijn artsen die KBO-leden korting geven.

Rijbewijskeuring € 30,00

Huisarts Margo Elings

Moergestelseweg 22 a

5062 JW Oisterwijk

013 5219100

 

                           

Rijbewijskeuring, lijst van keuringsartsen in Brabant

Als u de leeftijd van 75 hebt bereikt en uw rijbewijs moet verlengen, moet u een medische keuring ondergaan – en dat vervolgens elke vijf jaar. De kosten van zo’n keuring variëren van € 45,-  tot het officiële landelijke tarief van € 76,60. Als lid van onze vereniging krijgt u op verschillende locaties korting op uw rijbewijskeuring. De prijs ligt dan rond € 30,-.

Klik hier voor een lijst van rijbewijskeuringsartsen bij wie u korting krijgt.

 

Administratieve verlenging rijbewijs

Mogelijk met ingang van 1 december 2019 voor bepaalde groepen Administratieve verlenging van de geldigheidsduur van het rijbewijs met 1 jaar

Afhankelijk van instemming door de Eerste en Tweede Kamer en de adviestermijn van de Raad van State kan onder voorwaarden een administratieve verlenging van de geldigheidsduur van het rijbewijs per 1 december 2019 worden ingevoerd.

Nota Bene
Er gaan meerdere maanden overheen voordat deze wet van kracht is. Op dit moment is het NIET TOEGESTAAN om met een verlopen rijbewijs de weg op te gaan. Doet u dit wel dan kan dit strafrechtelijke gevolgen hebben en bent u aansprakelijk bij het veroorzaken van schade of een ongeval.

Klik hier voor nadere uitleg over verlenging van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.